Hvad spiser en veganer?

Hvad spiser en veganer egentligt? Find ud af det her og få samtidig inspiration til lækre veganske måltider.

En veganer har mange muligheder for at sammensætte en varieret kost. Veganeren kan sagtens lave alle sine ynglingsretter som pizza, burger og lasagne. Det er også muligt for veganeren at sammensætte retter og kombinere ingredienser, som der ønskes. Det hele sker bare uden nogen brug af animalske produkter i madlavningen.

Er du selv blevet nysgerrig på at prøve vegansk mad, så kan du være ganske rolig, der er masser af lækre veganske retter, som venter på dig. Du vil også opleve, at nogle retter faktisk er veganske eller blot behøver et par småjusteringer for at blive det. Det kan være smoothies, wraps med hummus, pastasalater og supper.

Hvad spiser en veganer så?

En veganer spiser mange forskellige fødevarer, hvilket blandt andet omfatter:

 • Grøntsager
 • Bælgfrugter (fx kikærter og kidneybønner)
 • Fuldkorn (Fx brune ris og havregryn)
 • Bær (fx blåbær og hindbær)
 • Frugter
 • Nødder, kerner og frø

Listen med mad er længere og mulighederne er mange, når spørgsmålet falder på, hvad en veganer spiser. Kommer ovenstående ingredienser på indkøbslisten lægges der op til mange spændende veganske retter.

Hvad spiser en veganer til

Der findes mange måder at sammensætte en vegansk morgenmad, og det behøver ikke at være kompliceret. Noget så simpelt som en god portion havregryn med blendede hørfrø, frugter og havredrik, kan give en god start på dagen.

Det kan også være en komplet engelsk morgenmad i en vegansk udgave, når weekenden banker på døren.

Youtube: Cheap Lazy Vegan

Hvad spiser en veganer til

En vegansk frokost kan tilberedes, så den bliver både nærende og indbydende at se på. Her er nogle bud på, hvordan veganske madpakker kan se ud. 

Youtube: Pick Up Limes

Hvad spiser en veganer til

Vegansk aftensmad, også her er det kun fantasien, der sætter grænser. Hvad enten det er den hurtige fastfood ret eller det grønne gourmetmad, kan det laves i en vegansk udgave.

Youtube: Good Eatings

Hvad spiser en veganer ikke?

De fødevarer, som veganere ikke spiser, dækker blandt andet over:

 • Kød
 • Fjerkræ
 • Fisk og skaldyr
 • Æg
 • Honning
 • Mejeriprodukter
 • Gelatine
 • Andre produkter af animalsk oprindelse

Læs mere om fødevarer, som veganere ikke spiser her.

Vegansk mad og vegansk livsstil

For veganere kan det handle om mere end at spise mad uden animalske produkter, hvorfor nogle fører en vegansk livsstil.

Her strækker det sig længere end kun fødevarer og indebærer, at man som en del af livsstilen, undgå produkter der består af animalske produkter og biprodukter. Sko, der er lavet af læder, og makeup, som er testet på dyr, vil blive undgået i en vegansk livsstil.

En veganer, der spiser efter en vegansk kost, men ikke fører en fuld vegansk livsstil, kan betegnes som en mad-veganer. 

Det kan være svært at finde op og ned på de mange definitioner af veganere. Du kan læse meget om veganisme og veganske begreber hos Vegan Society.

hvad spiser en veganer veganske produkter veganer vegansk livsstil

Få inspiration til veganske produkter

Om du er veganer eller blot nysgerrig på det veganske køkken, så er der altid god inspiration at hente til nye veganske retter online.

Der kommer hele tiden nye produkter her på siden, som gør det sjovere at lave vegansk mad. Vi samler de nyeste trends og tendenser. For mere inspiration til spændende og udvalgte produkter, kan du læse om veganske sko og en vegansk rygsæk.