Om os

Vegan stempel

Hej og velkommen til!

Veganske Produkter.dk er en side for veganere og alle nysgerrige, der forsøger at skifte alle deres animalske fødevarer ud med de rene plantebaserede.

Det er godt for dyrene, sundere for helbredet, og den bedste måde vi som individer direkte kan være med til at gøre en forskel for planeten.

En typisk kødspiser forbruger 15 gange mere af planetens resurser end en typisk veganer. Så hvis vi mener noget alvorligt med at redde planeten, skåne miljøet og forblive sunde og raske, er veganismen et logisk skridt for menneskeheden.

Det er lidt nytteløst at snakke om CO2 udslip og grøn energi, hvis vi stadig spiser animalske fødevarer, der har en katastrofal indvirkning på hele økosystemet.

Jeg læste en gang, at hvis hele Jordens befolkning fortærede den samme mængde kød pr person, som vi gør i Danmark, ville det kræve tre planeter at brødføde Jorden.

Da jeg blev vegetar omkring 1984-85 og senere i slutningen af 1986 tog det sidste skridt og ‘blev’ veganer, fandtes der næsten ingen rigtige veganske produkter udover noget gyseligt sojamælk og tofu i enkelte forretninger.

Men der er heldigvis sket meget i de sidste par år, også i Danmark, selvom vi i Danmark har haltet en del efter andre lande på dette område. Flere og flere spændende og smagsfulde produkter dukker nu op og det er blevet langt lettere at være hverdagsveganer.

For at hjælpe dig og andre på vej, har vi derfor lavet en database/side, hvor vi vil forsøge at tilføje og liste så mange som mulige veganske varer der findes i handlen i Danmark. Således kan du hurtigt og let søge og finde sikre alternativer til produkter der indeholder animalske ingredienser, og ikke mindst se, hvor de kan købes.

Fx når du er ude at handle og har din mobiltelefon med, kan du søge direkte på den forretning du er ude i og se dens udvalg. Eller, inden du tager ud at handle, så du ved præcist, hvor produktet kan købes og du ikke skal rende forgæves.

Har du selv kendskab til produkter og informationer som vi mangler at få med, eller har du ideer og forslag, så hører vi meget gerne fra dig.

Vi hilser dig fellow vegan og siger tak på planetens vegne!

Få E-bogen Gratis: